Mijn verhaal

Wie ben ik?

Aangenaam!

Begin 2016 dacht ik het allemaal voor elkaar te hebben. Ik was een jaar afgestudeerd als diëtist en kon na jaren van studeren en verschillende bijbaantjes EINDELIJK beginnen aan mijn droombaan in het ziekenhuis! Dit combineerde ik nog met een onderzoeksbaan, mijn drukke sociale leven met vele weekendjes weg en met sporten. Oja en de hond moest ook dagelijks uitgelaten worden en nee niet zomaar een klein blokje om, maar wel een grote ronde.

Eigenlijk wist ik al niet beter dan dat ik bij een verjaardag of feestje als eerste naar huis ging, omdat ik het niet vol kon houden, dat was al jaren zo. De weken gingen voorbij en ongemerkt werden de afspraken in het weekend minder en nog minder en werd ik steeds meer moe. Op maandag en dinsdag kon ik nog aardig functioneren, behalve aan het einde van de dag. Vanaf woensdag was het eigenlijk al niet meer vol te houden. Ik had enorme hoofdpijn en totaal geen concentratie of focus. Op de een of andere manier kon ik het werken toch volhouden tot en met vrijdag, om het hele weekend niets te doen en bij te komen voor nog zo’n nieuwe week. Mijn collega’s waren alerter dan ikzelf en hebben aan de bel getrokken. Huilend zat ik bij mijn leidinggevende, dit kon zo echt niet langer en moest minder gaan werken.

In de jaren daarna heb ik van alles geprobeerd om me minder moe en energieker te gaan voelen, zodat ik weer normaal kon gaan functioneren; Emotional Freedom Techniques, groepsbijeenkomsten bij de POH GGZ, meditatie, blijven sporten en bewegen, gezond blijven eten, boeken lezen, leuke dingen doen en noem maar op. Alles heeft zeker geholpen, maar ik moest wel constant blijven opletten dat ik niet weer te veel hooi op mijn vork nam. Full Time werken was nog steeds niet haalbaar.

Tot ik eind 2020 in aanraking kwam met een orthomoleculair therapeut. Ik heb altijd gedacht dat ik, als diëtist, alles wist over gezonde voeding. Niets bleek minder waar en met de juiste orthomoleculaire voeding, leefstijl en supplementen gericht op een goede hormoonhuishouding voel ik mij voor het eerst in mijn leven ECHT goed. Heel veel klachten zijn weg, ook de klachten die ik in eerste instantie niet als klacht heb ervaren. Ik voel mij energiek, ben niet meer de hele dag moe, slaap heerlijk, mijn menstruatie is van 8 dagen naar 3-4 dagen, de menstruatiepijn is zo goed als weg, hoofdpijn heb ik nog zelden en voel mij niet meer zo emotioneel.

Wie ben ik?

In de praktijk

In 2015 studeerde ik af als diëtist en heb daarna bij een revalidatiecentrum, een aantal eerstelijns diëtistenpraktijken en ruim 5 jaar in een ziekenhuis gewerkt. Daar heb ik mij gespecialiseerd in diabetes type 1 en 2, het prikkelbare darm syndroom, hart- en vaatziekten, kaakchirurgie en overgewicht. Ik had mijn eigen spreekuren en was op verschillende verpleegafdelingen werkzaam. Met verschillende specialisten werkte ik nauw samen. Naast individuele consulten gaf ik ook voorlichtingen en begeleidde ik groepsbijeenkomsten.

Waar ik in de reguliere begeleiding tegen aan liep…

De begeleiding van mensen met het prikkelbare darm syndroom draaide voornamelijk om het FODMaP beperkte dieet. Bij veel mensen verminderde dit dieet de klachten, alleen werden ze vaak niet helemaal klachtenvrij. Helaas waren er ook genoeg mensen die helemaal geen verbetering hadden bij het volgend van dit dieet. Daarbij lag de focus alleen op de darmklachten. Bij doorvragen bleken een heleboel mensen veel meer andere klachten te hebben zoals haaruitval, huidproblemen, menstruatieklachten en noem maar op. Graag ga ik op zoek naar de oorzaken van de klachten, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

In de reguliere begeleiding wordt er vaak naar één probleem, klacht of ziektebeeld gekeken…

Door mijn eigen ervaringen met een orthomoleculaire therapeut en de passie om mensen ECHT te helpen ben ik mij gaan verdiepen in hormonen en orthomoleculaire voeding. Wanneer je hormonen uit balans zijn kunnen er heel veel verschillende klachten en problemen ontstaan.

Met de kennis van nu pak ik het totaal anders aan! Samen met de verschillende (bloed)testen en een uitgebreide anamnese krijg ik inzicht in jou als mens, in plaats van in jou met één probleem, klacht of ziektebeeld.

Je hebt zoveel meer invloed op je klachten, hormonen en gezondheid dan je nu misschien denkt!

Tijdens mijn begeleiding staat niet alleen voeding, maar ook gezondheid en geluk centraal.

Wie ben ik?

Opleidingen en scholingen

Praktische dagcursus voor het aanvragen en interpreteren van de EMB-test

Opleiding tot hormoontherapeut

Cursus stressologie

Bloedglucoseregulatie d.m.v. insulinepomptherapie en continue glucosemetingen

Congres Hartrevalidatie en Cardiovasculaire preventie

Basistraining Motivational Interviewing

Cardiovasculair risicomanagement

Bloedglucoseregulatie bij insuline- en combinatietherapie

Voeding en diabetes

Bachelor Voeding en Diëtetiek

​Opleiding Sportgezondheid: Fitness trainer A certificaat en Propedeuse behaald  

“Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is”

nice to

know

Als je me zou kennen zou je weten dat ik

 • toen ik jong was Nederlands kampioen trampolinespringen ben geworden
 • vroeger altijd al alle etiketjes van producten bekeek
 • eind 2021 plots bedacht naar Amsterdam te gaan verhuizen, maar na een jaar mij heb bedacht…
 • daardoor nu heel gezellig bij een goede vriend in woon samen met zijn 2 katers en mijn 2 poezen
 • heel erg van de natuur houd en graag wandel in het bos en de bergen
 • graag in de zon zit, bezig ben of slaap;)
 • mijn heupel soepel hou met dansen zoals salsa en bachata
 • een patatje met mayonaise wel erg lekker vind en mijzelf hier toch wel wekelijks op trakteer
 • verder qua voeding de 80/20 regel zo veel mogelijk aanhoudt
 • mij graag verdiep in persoonlijke ontwikkeling en groei zoals bijvoorbeeld human design en mindset
 • heel erg eerlijk, enthousiast, nieuwsgierig en leergierig ben!

Happy

Clients

Ik was zo ziek dat ik openstond voor alles. Ik was huiverig omdat ik dacht dat ik mijn hele dieet moest omgooien en dat ik daar de energie niet voor zou hebben, maar samen zijn we tot een hele hoop goeie oplossingen gekomen.

Toen ik op mijn slechtst was moest ik een aantal keren per weekmezelf intramusculair injecteren met vitamine B12, door de supplementen en voedingsondersteuning van Dieuwke heb ik dit ondertussen niet meer nodig! Daarbij voel ik me fitter en kan ik me veel beter concentreren, wat me weer meer vrijheden heeft teruggegeven.

Renee

Dieuwke van der Veen

Orthomoleculair diëtist & Hormoontherapeut

Industrieweg 10
9403 AA Assen

info@dieuwkevanderveen.nl
+31(0) 618971679

Privacy Verklaring
Algemene Voorwaarden